Internationalisering

KA229 - Internationalisering "Power Tool Racer"

Op dit moment werkt onze school samen met scholen uit Griekenland, Italië en Polen in een Erasmus+ project dat we Power Tool Race genoemd hebben. Een power tool race is een wedstrijd met aangepast elektrisch aangedreven handgereedschap. Met dit project willen we leerlingen uitdagen om in groep een boor- of slijpmachine bijvoorbeeld om te bouwen tot een volwaardige power tool racer én hun toestel te testen in wedstrijden die in de loop van de schooljaren 2021-2022 en 2022-2023 gehouden zullen worden in de vier deelnemende scholen. 

Onze leerlingen zullen een unieke kans krijgen om hun technische vaardigheden te verfijnen, hun Engels in te zetten voor echte communicatie met de leerlingen van de andere scholen en hun blik op de wereld te verruimen. Team spirit en organisatieskills zijn een must want voor de doorzetters zit er een reis in naar één van de deelnemende landen.

PTS Boom ontvangt Europees STEM-schoollabel

PTS Boom heeft op maandag 26 april 2021 officieel de STEM-award in ontvangst mogen nemen van het Vlaams Netwerk van Ondernemingen (VOKA) en is voortaan de trotse bezitter van het Europees STEM-schoollabel. STEM is een afkorting voor Science, Technology; Engineering en Mathematics. De bedoeling van een STEM-school is dat de leerlingen die er afstuderen beter voorbereid zijn op verder studeren in een wetenschappelijke richting of op een job.

Voor PTS Boom betekent dit STEM-schoollabel een erkenning van de kwaliteitsvolle STEM-opleidingen die in de school worden aangeboden. Dit label is een verdienste van jarenlang gedreven en gepassioneerde werk van leerkrachten en directie en de investeringen in hoogtechnologische machines en materialen om de werkplaatsen en labo’s uit te rusten voor de jobs van de toekomst.

Dit STEM-label versterkt de samenwerking tussen bedrijven uit de ruime regio Boom. Daarnaast maakt PTS Boom voortaan ook deel uit van het Europees netwerk van scholen met een STEM-schoollabel, wat extra kansen creëert. Zo kan PTS Boom eenvoudig in contact komen met andere Europese scholen.