Internationalisering

KA229 - Internationalisering "Power Tool Racer"

Op dit moment werkt onze school samen met scholen uit Griekenland, Italië en Polen in een Erasmus+ project dat we Power Tool Race genoemd hebben. Een power tool race is een wedstrijd met aangepast elektrisch aangedreven handgereedschap. Met dit project willen we leerlingen uitdagen om in groep een boor- of slijpmachine bijvoorbeeld om te bouwen tot een volwaardige power tool racer én hun toestel te testen in wedstrijden die in de loop van de schooljaren 2021-2022 en 2022-2023 gehouden zullen worden in de vier deelnemende scholen. 

Onze leerlingen zullen een unieke kans krijgen om hun technische vaardigheden te verfijnen, hun Engels in te zetten voor echte communicatie met de leerlingen van de andere scholen en hun blik op de wereld te verruimen. Team spirit en organisatieskills zijn een must want voor de doorzetters zit er een reis in naar één van de deelnemende landen.

24/09/2021

De tweede werkweek aan ons "Power Tool Racer" project zit erop. Enkele TSO- en BSO-leerlingen hebben hun lunchpauze doorgebracht met discussiëren, ontwerpen, bedenken, testen... onze racer krijgt vorm!
Benieuwd wat er volgende week gaat gebeuren? Blijf kijken!

And also the second week of work on our "Power Tool Racer" project is over. Some TSO and BSO students spent their lunch break discussing, designing, conceiving, testing ... our racer is taking its shape!
Curious to know what will happen next week? Stay tuned!

#erasmusplus #europeanunion #europe #eu #erasmusstudent #studentsmobility #europeancitizens #Belgium #Italy #Greece #Poland #powertoolracer #stem #stemschool #samenwerking #cooperation

14/09/2021

We zijn begonnen! Vandaag zijn enkele studenten bijeen gekomen om de verschillende aspecten van ons project te bespreken.
Tussen broodjes, video's, wiskundige berekeningen en voorbereidende schetsen is de lunchpauze letterlijk omgevlogen... Stay tuned, we zullen jullie binnenkort verrassen!

We've started!
Today some students gathered to discuss the several aspects of our project.
Between sandwiches, videos, some maths and preparatory sketches, the lunch break literally flew... Stay tuned, we will surprise you soon!

#erasmusplus #europeanunion #europe #eu #erasmusstudent #studentsmobility #europeancitizens #Belgium #Italy #Greece #Poland #powertoolracer #stem #stem-school #samenwerking #cooperation

22/11/2021 - 25/11/2021

De eerste internationale bijeenkomst van ons Erasmus+ project heeft plaatsgevonden!

Onze leerlingen hebben de leerlingen en leerkrachten van de scholen ontmoet die bij het project betrokken zijn: Italië, Griekenland en Polen. In het prachtige Athene vergeleken de leerlingen de 4 verschillende Power Tool Racers die waren gebouwd, ze testten deze, ze bespraken de voor- en nadelen van elk model, ze aten, ze bezochten musea en de Akropolis, maar bovenal maakten ze nieuwe vrienden en beleefden ze een ervaring moeilijk te vergeten.
En ze denken al aan de volgende meeting in Italië... tot ziens!

The first international meeting of our Erasmus+ project has taken place! Our students met the students and teachers of the other schools involved in the project: Italy, Greece and Poland.
In the beautiful Athens they compared the 4 different PTR's built, they tested them, they discussed the pros and cons of each model, they ate, they visited museums and the Acropolis but, above all, they made new friends and lived a experience that will be difficult to forget.
And they are already thinking about the next meeting, in Italy, in spring ... see you soon!

#erasmusplus #europeanunion #europe #eu #erasmusstudent #studentsmobility #europeancitizens #Belgium #Italy #Greece #Poland #powertoolracer #stem #stemschool #samenwerking #cooperation

PTS Boom ontvangt Europees STEM-schoollabel

PTS Boom heeft op maandag 26 april 2021 officieel de STEM-award in ontvangst mogen nemen van het Vlaams Netwerk van Ondernemingen (VOKA) en is voortaan de trotse bezitter van het Europees STEM-schoollabel. STEM is een afkorting voor Science, Technology; Engineering en Mathematics. De bedoeling van een STEM-school is dat de leerlingen die er afstuderen beter voorbereid zijn op verder studeren in een wetenschappelijke richting of op een job.

Voor PTS Boom betekent dit STEM-schoollabel een erkenning van de kwaliteitsvolle STEM-opleidingen die in de school worden aangeboden. Dit label is een verdienste van jarenlang gedreven en gepassioneerde werk van leerkrachten en directie en de investeringen in hoogtechnologische machines en materialen om de werkplaatsen en labo’s uit te rusten voor de jobs van de toekomst.

Dit STEM-label versterkt de samenwerking tussen bedrijven uit de ruime regio Boom. Daarnaast maakt PTS Boom voortaan ook deel uit van het Europees netwerk van scholen met een STEM-schoollabel, wat extra kansen creëert. Zo kan PTS Boom eenvoudig in contact komen met andere Europese scholen.